El quiosc ja torna a funcionar. Foto: Districte

El quiosc del carrer Guipúscoa 16 ha reobert gestionat per Diverscoop, la cooperativa integrada per persones amb diversitat funcional. És el primer quiosc en desús que Diverscoop reobre a Sant Martí i el cinquè de la ciutat en un any. Els altres estan situats al carrer Ramon Albó 4, l’avinguda Paral·lel 91, el passeig Colom 2 i el carrer Aribau 166. La voluntat de la cooperativa és obrir nous quioscos tancats al llarg d’aquest any.

La iniciativa neix de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat i té per objectius recuperar quioscos en desús (explorant nous models de negoci), aconseguir la inclusió laboral de les persones amb diversitat funcional i fer que aquests negocis siguin un punt de referència per als veïns a l’hora de comprar premsa.

D’altra banda, l’Ajuntament ha posat en marxa una prova pilot amb VinclesBCN, un servei que ajuda a combatre la soledat i l’aïllament social de les persones grans. El projecte ha començat amb un grup de 40 persones que viuen soles, les quals rebran cinc euros setmanals per comprar diaris o revistes del seu interès al quiosc Diverscoop de referència. Amb aquesta iniciativa es vol fomentar les relacions socials de les persones grans amb els quiosquers, que també faran un seguiment dels usuaris de la prova pilot.