L’edifici és a la cantonada dels carrers Badajoz i Bolívia. Foto: Cristian López

El bloc de pisos construït recentment per a gent gran a la cantonada dels carrers Badajoz i Bolívia -a tocar de la plaça de les Glòries-, al barri del Parc i la Llacuna del Poblenou, ha format part de la selecció de projectes nominats als Premis Europeus d’Arquitectura 2017. Aquests guardons els convoca la Fundació Mies van der Rohe juntament amb la Comissió Europea.

Tot i que ahir es van conèixer els cinc finalistes i la candidatura no va passar el tall, el fet de formar part de la selecció -la llista la integraven 40 projectes- ja és tot un mèrit. De fet, va ser l’únic projecte de la ciutat seleccionat.

L’edifici, promogut pel Patronat Municipal de l’Habitatge, té entre set i vuit habitatges a cada replà i fan uns 40 metres quadrats. Aquests pisos seran de lloguer i estan dissenyats amb portes corredisses, parets mòbils i espais que es connecten o se separen. A la coberta de cada edifici hi ha una bugaderia, un porxo cobert amb estenedors comunitaris i un pati amb solàrium on està prevista la instal·lació d’horts urbans.

Els encarregats d’aquesta obra arquitectònica són els arquitectes Esteve Bonell, Josep Maria Gil, Marta Peris i José Manuel Toral.