La reivindicació ha sorgit de les famílies de l’escola Fluvià. Foto: Google Maps

La mort per atropellament, el passat octubre, d’un nen de cinc anys a pocs metres de l’escola Grèvol ha provocat que moltes famílies de les escoles de Sant Martí hagin dit prou. És per això que des de l’AFA (Associació de Famílies d’Alumnes) de l’escola Fluvià van posar en marxa, dies després de l’atropellament, una recollida de firmes per exigir que es millori la seguretat viària al voltant de les escoles.

En un comunicat, les famílies denuncien que fa anys que pateixen “conductors que, al voltant de les escoles, se salten els semàfors, cruïlles perilloses que no estan controlades i motoristes que circulen per les voreres”. Per tot plegat reclamen que es limiti la velocitat a 30 quilòmetres per hora en els entorns escolars, que es col·loquin bandes rugoses o sonores als carrers i les cruïlles en un radi no menor de 200 metres de l’entrada de les escoles i que es faci complir la normativa que prohibeix a les motos circular per la vorera i es faciliti que puguin aparcar a la calçada.

ESCOLA FLUVIÀ
Des de l’AFA de l’escola Fluvià remarquen que el centre té una sèrie de perills afegits que fan que sigui urgent aplicar les mesures. Les famílies recorden que al voltant del centre hi ha un gran nombre d’oficines i que el seu horari laboral sovint coincideix amb l’horari escolar. “Les motos aparquen i circulen per la vorera a gran velocitat amb el perill que això suposa per als nens”, denuncien. També demanen que es faci una campanya de sensibilització.

Per tal de fer visible la seva reclamació, un grup de pares i mares van fer entrega de les firmes recollides al Consell de Barri del 24 d’agost i van exposar el seu malestar amb el manteniment dels camins escolars a Diagonal Mar i el Front Marítim.