Un moment de la roda de premsa veïnal feta ahir. Foto: FAVB

Les associacions de veïns del Poblenou, el Fort Pienc, la Sagrada Família i el Clot Camp de l’Arpa han demanat a l’Ajuntament que concreti quan es posaran en marxa les obres d’alguns equipaments de la plaça de les Glòries que es van anunciar aprofitant l’anunci que a partir del novembre els túnels ja funcionaran en els dos sentits de la marxa. Les entitats també demanen que se signi un nou compromís que inclogui tots els equipaments que no s’han fet i que el Compromís de Glòries del 2007 recollia.

Concretament, fan referència als projectes de la zona de la Farinera, com ara l’auditori-cinema, un casal de joves i una residència; el de la Fàbrica del Sucre; el poliesportiu Poblenou-Fort Pienc; el CAP Fort Pienc i la residència que hi ha d’anar a sobre i, per últim, el projecte de la finca Sòcol-Ona.

D’altra banda, aquestes quatre associacions de veïns asseguren que cal fer més habitatge social del que es va anunciar l’altre dia (el 35% dels 562 pisos nous que es van anunciar, és a dir uns 200). Calculen que es podrien fer fins a 600 o 700 pisos de lloguer públic, al mateix temps que critiquen que no hi ha hagut diàleg per tal que la participació veïnal fos més gran.

Per últim, els veïns també reclamen més informació sobre la futura connexió del tramvia. “Volem veure com es connecta, quins traçats té i participar-hi, perquè fins ara se’ns ha exclòs”, afirmen des de l’AV Poblenou.