Un moment de la roda de premsa d’ahir. Foto: Miquel Codolar / ACN

Les associacions de veïns de la Vila Olímpica i de la Barceloneta, juntament amb la Favb i els grups municipals de Cs, ERC i JxCat, van exigir ahir a l’Ajuntament que impugni la subhasta de locals feta per l’Estat el 19 d’octubre i que va acabar amb 24 dels 26 lots en mans de l’empresa propietària de l’Hotel Arts.

En un manifest denuncien que l’operació s’ha fet “d’esquena als interessos de Barcelona” i que el govern municipal no ha complert els compromisos adquirits en el mandat anterior. “Aquesta subhasta ens ha deixat sense la capacitat de gestionar i mantenir un patrimoni pagat pels barcelonins que ara s’ha privatitzat”, afegeixen.

Al mateix document exposen que aquest patrimoni “ha estat sufragat i mantingut per l’Ajuntament durant 31 anys” i lamenten que fent la subhasta “s’ha apostat per un model d’oci nocturn que crea molts conflictes i problemes al veïnat de la Vila Olímpica i la Barceloneta i també a l’Hospital del Mar”. Al mateix temps, reclamen “transparència” per conèixer “quin tipus d’acord” ha fet el consistori amb el govern espanyol.

“VENDRE MALAMENT”
Durant la compareixença, el president de l’AV Vila Olímpica, Jordi Giró, va denunciar que “sempre ens havien dit que no estaven disposats a vendre patrimoni, i això és una venda en tota regla”. A banda, Giró va afegir que “no hi ha dret que a més de vendre el patrimoni el venguem malament”. Per la seva banda, Manel Martínez, vicepresident de l’AV Barceloneta, va assegurar que l’Ajuntament “ha de tenir molta més força, voluntat i determinació per defensar el que és de tots”.