La nova residència de joves es farà a Provençals del Poblenou. Foto: Maps

Diferents entitats del Poblenou, com ara Ens Plantem i la Taula Eix Pere IV, preparen per al pròxim dissabte 1 de febrer una gran mobilització contra la futura construcció d’una residència d’estudiants de 750 places a la zona de Provençals del Poblenou. El projecte, que està previst que es construeixi al solar que hi ha a la confluència dels carrers Josep Pla, Veneçuela, Pallars i Agricultura, va obtenir el vistiplau municipal a finals de desembre. L’edifici tindrà set plantes, piscina, gimnàs i cinema.

Les entitats que s’oposen a la construcció d’aquesta residència, que també tenen el suport de la FAVB, consideren que el projecte és la “darrera operació gentrificadora que aterra al Poblenou”. Diuen que serà un equipament “de luxe”, ja que els preus de les habitacions, asseguren, seran superiors als 1.000 euros per mes. En paral·lel, les entitats recorden que aquest projecte va en la línia contrària del que es va establir durant el procés participatiu ‘Repensem el [email protected]’, que l’Ajuntament va impulsar el mandat passat per dissenyar “una estratègia davant dels actuals reptes socials, econòmics i urbanístics del Poblenou i el [email protected]”. Al mateix temps, afegeixen que molt a prop, al carrer Cristóbal de Moura, està prevista la construcció d’un hotel de 14 plantes.

HABITATGE
A banda de mostrar l’oposició al projecte, les entitats consideren que s’hauria d’intentar aprofitar el nou decret llei de la Generalitat per millorar l’accés a l’habitatge per fer, en el solar on es farà la residència, pisos socials.