La nova zona verda s’obrirà a principis d’abril. Foto: Twitter (@aserracam)

El projecte per veure acabada la transformació de les Glòries encara va per llarg. Tot i això, els veïns podran començar a gaudir aviat d’una zona verda, coneguda amb el nom. de la Gran Clariana, d’unes dimensions considerables. Es tracta de la primera part del parc de la Canòpia Urbana, el projecte de transformació que va guanyar el concurs públic en el seu moment.

Així doncs, està previst que aquest nou espai, ubicat a la zona nord de les Glòries per sobre de la Gran Via, s’estreni a principis d’abril. No hi haurà cap acte oficial d’inauguració a causa de la campanya electoral. L’Ajuntament només podrà anunciar el dia a partir del qual la zona queda oberta. També està previst que s’hi facin activitats de dinamització.

A banda d’una àrea verda, el nou espai està format per un passeig de bicis i vianants (la rambla dels Encants) i una zona on hi haurà jocs per als més petits.

FINALS DEL 2021
Deixant de banda la transformació d’aquesta zona, on els operaris segueixen treballant per tal que es pugui obrir a principis d’abril, les obres dels túnels segueixen avançant a bon ritme. El passat 19 de març es va celebrar una nova reunió de seguiment del projecte entre els representants municipals, membres de l’oposició i veïns. Tal com explica el president de l’Associació de Veïns del Clot-Camp de l’Arpa, Miquel Catasús, “el projecte va bé, avança a bon ritme, tot i que cal tenir present que això vol dir que s’acabarà a finals del 2021”. Els veïns celebraran el 27 de març un acte per fer balanç del projecte coincidint amb el 12è aniversari del Compromís per Glòries.