Un grup de veïns treballant al solar ocupat. Foto: Twitter (@HFortalesa)

Nova protesta contra la gentrificació al Poblenou. Integrants de diferents entitats del Poblenou, com ara Ens Plantem i la Taula Eix Pere IV, van ocupar el passat 1 de febrer un solar situat al número 2 del camí de l’Isidret per protestar contra la futura construcció d’una residència d’estudiants al barri. Aquesta residència, definida per aquestes entitats i la FAVB com la “darrera operació gentrificadora que aterra al Poblenou”, està previst que es faci a la confluència dels carrers Josep Pla, Veneçuela, Pallars i Agricultura.

La intenció inicial dels manifestants era ocupar el solar on es farà la residència, però quan hi van arribar es van trobar amb seguretat privada barrant els accessos. És per això que van decidir ocupar un solar del costat i posar en marxa un nou projecte veïnal batejat amb el nom d’Hort Fortalesa.

12 ANYS ABANDONAT
Els veïns que integren el projecte Hort Fortalesa denuncien que el solar que ara han ocupat “fa 12 anys que està abandonat i s’hi podrien haver construït els equipaments que el barri necessita”. Uns equipaments, afegeixen, que “si l’Ajuntament no els fa”, serà el veïnat qui els impulsi. Enlloc d’equipaments, creuen que en aquest soliar es podrien acabar fent oficines o un hotel, cosa a la qual s’oposen.

Aquest nou hort comunitari, el més gran de la ciutat segons els seus impulsors, té com a objectiu atreure els veïns i les entitats a partir de l’organització de diferents activitats.

De fet, el dia 4 de febrer es va celebrar la primera assemblea per començar a organitzar el projecte. Hi van assitir una trentena de persones i de la trobada en va sortir la reivindicació de més zones verdes i equipaments per al barri i la decisió de seguir ocupant el solar i fer créixer aquest nou hort urbà.