L’Ajuntament ha posat en marxa des de fa unes setmanes una ofensiva per perseguir el frau als habitatges públics. En el cas del districte, el consistori ha detectat tres propietaris de pisos protegits que els relloguen o els tenen buits a l’espera de vendre’ls quan s’acabi el termini de protecció.

De moment l’Ajuntament, en el cas dels tres propietaris del districte, no ha tramitat la multa, com sí que ha fet en el cas d’un frau a la Barceloneta, on la quantitat que haurà de pagar el propietari s’enfila fins als 180.000 euros (dues multes). La responsable de la Unitat de disciplina d’habitatges i inspeccions, Fuensanta Alcalá, va explicar que en el cas dels tres expedients oberts al districte, i nou més a la resta de la ciutat, els propietaris podran tenir una reducció de la multa si cedeixen els seus pisos a la borsa municipal de lloguer social.

El regidor d’Habitatge, Josep Maria Montaner, va afirmar que l’objectiu d’aquestes sancions “no és recaptatori sinó recuperar la funció social d’aquests pisos”.