La casa es va fer entre dues fases, el 1890 i el 1937. Foto: Twitter (@MarBayo_)

Al final de la rambla del Poblenou hi ha una casa petita i molt vella. Passant-hi per davant s’experimenta una aturada en el temps. Feta en dues fases, primer el 1890 i després el 1937, hi vivia fins fa molt pocs dies una dona molt coneguda al barri, l’Assumpta. Va morir el 21 d’abril.

La casa és de propietat municipal i ara alguns veïns temen que acabi enderrocada, ja que està feta en una zona que actualment té catalogació urbanística de zona verda. En el seu moment l’Ajuntament i la família van acordar que l’Assumpta hi podria viure fins que morís. Ara s’ha posat en marxa una campanya de recollida de firmes a la plataforma Change.org per mirar de salvar la casa. En dos dies han firmat més de 6.000 persones.  “Forma part de la memòria del Poblenou. És l’única que ha quedat de la filera de cases que hi havia allà. És un punt d’interès de les visites de les escoles i molts nens del barri van conèixer l’Assumpta en aquestes visites. Es podria mantenir perquè acollís algun equipament”, defensa la Victòria, una veïna del barri.

Mentre el futur de la casa és del tot incert, aquests dies els veïns han volgut recordar l’Assumpta. La façana de la casa llueix dibuixos que la gent hi ha anat penjant per homenatjar aquesta coneguda veïna.  En paral·lel, l’Associació de Veïns del Poblenou ha dit que caldria fer un procés participatiu per decidir el futur de la casa.