Una imatge virtual de la nova plaça que es farà. Foto: Ajuntament

El Ple de l’Ajuntament del passat 3 de maig va aprovar el pla urbanístic que ha de permetre la transformació de la zona de la rambla de Prim. Concretament, el projecte preveu la construcció de 3.550 pisos i una desena d’equipaments públics en un espai delimitat per la ronda de Sant Martí, el Pont del Treball Digne, els carrers Santander i Cantàbria, la mateixa rambla Prim, la Via Trajana i el carrer Jaume Brossa. Els barris que formen part d’aquest ambiciós projecte són la Verneda i la Pau i Sant Martí de Provençals. També hi ha zones que formen part del districte de Sant Andreu.

Així doncs, el nucli central d’aquesta transformació urbanística serà una nova plaça que es farà a l’entorn de la masia de Can Riera i de la riera d’Horta. Al seu voltant es construiran els 3.550 pisos, dels quals més de la meitat seran de protecció oficial.

Pel que fa als equipaments, està previst que es construeixi una escola d’educació infantil i primària de dues línies, una escola bressol, un centre d’atenció primària, un centre de serveis socials, un centre de dia i una residència per a gent gran.

Des de l’Ajuntament expliquen que també “es vol consensuar amb el veïnat la construcció d’un centre cívic i cultural, un pavelló poliesportiu i una biblioteca i l’ús definitiu que tindrà la masia de Can Riera”. Per últim, l’actual Institut Salvador Seguí es mantindrà i passarà a tenir accés a la nova plaça a través d’un nou espai que es crearà paral·lel al carrer de Santander.

Tota aquesta zona, coneguda amb el nom tècnic de l’àmbit de Prim, es va delimitar en la modificació del Pla general metropolità de Sant Andreu-Sagrera del 1996 però fins ara no s’havia impulsat la seva transformació urbanística.