Al maig es va fer una jornada de debat. Foto: Twitter (@EugeAnguloCs)

Can Ricart Cau. Aquest és el nom de la campanya que El Casal de Joves Can Ricart, la Taula Eix Pere IV i l’Agrupament Escolta l’Avenc van posar en marxa fa uns mesos i que ara han tornat a reactivar amb l’objectiu de reclamar la rehabilitació de Can Ricart, el conjunt industrial del barri del Poblenou construït l’any 1853 i que des de fa anys es troba en un estat avançat de deteriorament.

Aquestes entitats, que alerten que l’edifici està cada vegada amb més mal estat, volen tornar a posar la qüestió al damunt la taula ara perquè recorden que a finals de gener s’acaba la cessió del recinte que el 2013 es va fer a la Universitat de Barcelona, i que havia de servir per fer-hi un Campus de les Arts que no ha tirat endavant per manca de pressupost.

Maribel Rosel, integrant de la Taula Eix Pere IV, denuncia a Línia Sant Martí que no s’hauria de permetre que el recinte “se segueixi deteriorant perquè cada vegada serà més difícil poder-lo rehabilitar”. Rosel explica que l’objectiu de les entitats és doble: “D’una banda hi ha una part més possibilista, que és que es recuperin les naus annexes per ampliar el Casal de Joves, i una altra de més ambiciosa, que és la rehabilitació de tot el conjunt”.

PROCÉS PARTICIPATIU
Les entitats que impulsen la campanya consideren que s’hauria de posar en marxa de forma immediata el projecte de la Universitat de Barcelona per a les naus centrals però temen que la concessió s’allargui i tot torni a quedar aturat durant anys. És per això que volen que, de forma participativa, amb la implicació del teixit veïnal, s’aposti per tirar endavant un projecte de caràcter social per al conjunt del recinte i que al mateix temps també passi a ser “un centre activador i vertebrador entre els diferents barris del Poblenou”.