L’Ajuntament vol que la zona tingui un perfil veïnal. Foto: ACN

El compte enrere per a les discoteques que hi ha a la zona del Port Olímpic ja ha començat. Els locals d’oci nocturn hauran d’abaixar la persiana el pròxim mes de maig, data en la qual se’ls acaba la concessió. L’Ajuntament no els hi renovarà després que a partir d’aquest desembre hagi començat a gestionar la zona gràcies a un acord amb la Generalitat que ha suposat una delegació de competències.

L’objectiu del consistori és que a partir del gener comenci la transformació de la zona, que implicarà convertir l’espai en un port ciutadà amb zones verdes que permeti que els veïns se’l facin seu. És a dir, l’objectiu és trencar el monopoli de les discoteques que durant anys ha fet que els veïns no hagin pogut gaudir de la zona.

“FORAT NEGRE”
Durant la compareixença davant dels mitjans posterior a l’acord amb la Generalitat, el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, va descriure el Port Olímpic com “un forat negre” que ha provocat “inseguretat i molèsties” i va afegir que “no és l’oci nocturn que ens convé ni el que vol la ciutat”. A l’espai que deixin les discoteques l’Ajuntament hi vol posar locals que estiguin relacionats amb el món de la nàutica.

Pel que fa als restaurants que hi ha a la part del moll de Gregal, podran estar oberts fins al 2023, quan està previst que es reformi la zona. Seguirà sent un espai amb restaurants però s’entregaran noves llicències i l’objectiu és que els nous locals tinguin una vinculació gastronòmica amb el mar.

La primera reforma que es farà serà la del Dic de Recer. Les obres començaran l’any que ve i l’objectiu és augmentar la seguretat per evitar que l’aigua, quan hi ha temporals, el sobrepassi.