La protesta d’avui s’havia de fer al CAP Clot. Foto: Maps

L’Associació de Veïnes i Veïns Clot-Camp de l’Arpa ha denunciat la impossibilitat de celebrar dues concentracions que havia organitzat per ahir i avui a davant dels CAP Maragall i Clot. L’objectiu era reivindicar que l’atenció primària tingui “tot el personal i els recursos necessaris” per afrontar en condicions la situació actual causada pel coronavirus.

La concentració d’ahir, però, no es va poder celebrar al lloc on estava previst, ja que una de les restriccions legals imposades per la pandèmia marca que les protestes que s’organitzin han d’estar a 500 metres de qualsevol centre sanitari. El secretari i vocal d’urbanisme i equipaments, Miquel Catasús, explica que són conscients de la situació i que, lògicament, haguessin fet les protestes amb totes les garanties de seguretat. “La normativa aquesta dels 500 metres, però, ha evitat que féssim les concentracions i creiem que és una mesura exagerada que vulnera el dret de protesta. No té cap ni peus”, afirma Catasús. De fet, la concentració es va acabar fent de forma breu a la plaça del Taxi, que no és gaire lluny del CAP Maragall. La d’avui ja ha estat suspesa.

“SANITAT 100% PÚBLICA”
Tot i no poder fer les concentracions, des de l’entitat veïnal remarquen la importància de tenir “una sanitat 100% pública, universal i de qualitat per fer front a la greu situació sanitària actual”. Pel que fa a l’atenció primària, reclamen que rebi el 25% del pressupost sanitari, que les plantilles als CAP siguin completes, que l’horari d’obertura sigui de 8 a 20 amb atenció presencial, un reconeixement salaria i una reducció de les llistes d’espera.