Al barri del Besòs i el Maresme hi ha blocs en força mal estat. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament posarà en marxa un programa per tenir coneixement de primera mà de totes les mancances que hi ha als blocs de pisos del barri del Besòs i el Maresme, la majoria dels quals tenen més de 50 anys.

Concretament, l’objectiu és detectar quins blocs poden patir aluminosi després que a principis d’any n’hi va haver força que van patir danys per culpa del temporal. Durant la presentació del programa, la tinent d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, i el regidor David Escudé van explicar que la inspecció es farà a partir d’un mostreig que inclourà 1.215 habitatges, el 23% del parc total d’habitatges del barri. El pressupost per aquesta primera fase és de 2,15 milions d’euros i s’impulsa en el marc del Pla de Barris.

En paral·lel, l’Ajuntament també impulsarà obres als edificis que estiguin en pitjor estat i que necessitin reformes urgents. Per fer-les, es farà una convocatòria específica d’ajudes per a aquestes rehabilitacions.

“Es tracta d’un barri de gran interès per a l’urbanisme de la ciutat. Fa falta donar-li importància a aquest projecte, que és de llarg recorregut i es basa en la col·laboració público-privada”, va afirmar Sanz, que també va demanar a l’Estat un pla de rehabilitació per modernitzar el parc d’habitatges de la ciutat.