La mobilitat és un dels grans reptes que té la ciutat. Foto: Ajuntament

El Departament de Ciència i Universitats de l’Àrea de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat de l’Ajuntament impulsa els Premis de Recerca Científica a Reptes Urbans a la Ciutat de Barcelona 2020, que tenen com a objectiu estimular el talent dels joves científics de la ciutat i dona suport a projectes innovadors que repensin de forma global el model de la ciutat.

Dirigits als membres de la comunitat científica de fins a 40 anys, els premis tenen una dotació total d’1,2 milions d’euros, que es repartiran entre els diferents projectes guanyadors, amb premis d’entre 30.000 i 100.000 euros. També s’hi poden presentar projectes i investigacions dels camps de les ciències socials o la humanística. Els projectes es poden presentar fins al 9 de novembre i els guanyadors es coneixeran abans d’acabar l’any.

Alguns dels reptes urbans que es volen encarar amb aquests premis són la densitat de població, el benestar social relacionat amb l’habitatge i els serveis bàsics, l’emergència climàtica, l’alimentació sostenible, l’envelliment de la població o els nous models productius.