Lucía Martín, durant la roda de premsa. Foto: Nazaret Romero / ACN

L’Ajuntament va expropiar a finals de juny l’usdefruit d’un pis al barri del Besòs al BBVA durant 10 anys perquè va poder acreditar que l’entitat bancària l’ha tingut buit durant més de dos anys.

El BBVA ha presentat un recurs, tot i que això no paralitza l’expropiació. Des del banc asseguren que el pis no ha estat buit durant els últims dos anys i que hi ha una família vulnerable que hi viu. Fonts de l’entitat van explicar a l’ACN que el pis s’havia de vendre al fons d’inversió Cerberus però just abans l’Ajuntament el va expropiar i la Generalitat se’l va quedar a través de l’Institut Municipal de l’Habitatge després d’executar el dret de tempteig i retracte.

La regidora Lucía Martín va explicar que l’Ajuntament havia pogut tirar endavant l’expropiació per gràcies a la vigència de la llei 4/2016, que va ser suspesa pel Tribunal Constitucional.

Durant la seva compareixença davant la premsa, Martín va reivindicar la tasca començada l’anterior mandat en matèria d’habitatge, que, segons el seu punt de vista, suposen un “punt d’inflexió”. Martín també va defensar que l’administració acompanyi la lluita ciutadana contra els abusos i l’assetjament i va apuntar que volen donar un missatge “contundent” a bancs i grans tenidors. “Aquest govern perseguirà abusos i males pràctiques immobiliàries que comportin una vulneració del dret a l’habitatge”, va advertir.