Després de més d’una dècada de reivindicacions per aconseguir la seva construcció, la residència Alchemika torna a estar al centre de la polèmica un cop confirmada la seva obertura.

El detonant de la nova denúncia que fan des de l’Associació de Veïns del Clot-Camp de l’Arpa ha estat la probable cessió que farà la Generalitat de la gestió de la residència i centre de dia a una UTE (Unió Temporal d’Empreses) formada per l’empresa Asproseat i la companyia OHL-Servicios Ingesan SA, filial de la constructora OHL. De moment la gestió encara no ha estat adjudicada però l’oferta d’aquesta UTE és la que presenta més avantatges econòmics. Només falta que aquest conglomerat acrediti una sèrie de condicions que la Generalitat demana, com ara estar al corrent del compliment de les obligacions triubtàries i que pugui assumir tot el que ha promès per a la gestió del centre. 

Des de l’Associació de Veïns del Clot-Camp de l’Arpa denuncien que “OHL no és precisament una empresa social” i consideren que és “escandalós i inacceptable” que se’ls cedeixi la gestió de la residència. L’entitat ha demanat una reunió amb la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa.