El futur del Palo Alto de moment és una incògnita. Foto: Cristian López

La concessió del recinte fabril del Palo Alto, situat al barri del Front Marítim del Poblenou, a la Fundació Privada Centre de Creació Artística i Cultural Palo Alto s’acaba a partir del 2018. Tot i que la intenció del Districte és que a partir de l’any que ve la ciutadania recuperi l’espai, el director de la Fundació, Santiago Errando, afirma a Línia Sant Martí que el seu objectiu és continuar al recinte.

“Estem reaccionant a la situació i hem de conèixer quina és la posició concreta de l’Ajuntament però ens agradaria poder continuar perquè estem molt il·lusionats amb el projecte i al llarg d’aquests 20 anys hem fet una bona tasca que volem reivindicar”, explica Errando. Tot i això, el president d’aquesta fundació remarca que és conscient que “l’espai és de propietat municipal, entenem perfectament que estem en un escenari diferent i ens sembla bé que es vulgui que el Palo Alto tingui un perfil més públic”. És per això que deixa clar que des de la Fundació estan “oberts a moltes solucions” i afegeix que “una bona solució final” podria ser una aposta que passi per “la gestió compartida amb més implicació veïnal però també mantenint el perfil cultural de l’espai”.

EQUIPAMENTS VEÏNALS
Veient el nou escenari que s’obre, l’Associació de Veïns del Front Marítim ha demanat que el Palo Alto aculli una sèrie d’equipaments municipals, com ara un casal de gent gran o una escola bressol.

De moment, els grups polítics s’han posicionat a favor de les peticions veïnals, tal com es va veure en una primera votació del darrer consell plenari. Totes les formacions van votar a favor d’obrir un procés participatiu per tal d’elaborar un informe sobre quins usos tindrà en un futur aquest espai fabril. En aquest context, caldrà veure què passa amb la quinzena d’empreses, tallers i estudis que tenen la seva seu al recinte.

De moment està previst que es facin una auditoria per conèixer l’estat dels edificis, una per saber la situació econòmica i una altra de perfil cultural que farà l’ICUB.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram