Krall, en el moment de rebre la medalla d’or. Foto: Twitter (@rosatejadajoyas)

La pianista i cantant de jazz canadenca Diana Krall va ser l’encarregada d’inaugurar aquest dimarts el 49è Festival de Jazz de Barcelona amb un concert a l’Auditori Fòrum.

Krall, una de les grans referents mundials del jazz, va presentar el disc ‘Turn up the quiet’, en el que va ser l’últim concert d’una gira de sis setmanes on ha lluït un disc que representa un retorn als seus orígens jazzístics.

La primera hora del concert va ser eminentment jazzística, amb Krall acompanyada pel duet habitual format per Karriem Riggins (bateria) i Robert Hurst (contrabaix), als quals es van afegir Anthony Wilson a les guitarres i Stuart Duncan al violí. Posteriorment el quintet va imprimir un canvi d’estil al concert, que va canviar cap a un estil més intimista i melòdic amb una versió de ‘Temptation’ de Tom Waits. Una mica de folk i pop van permetre veure la versió més enèrgica de l’artista, que va acabar el concert amb un parell de balades de jazz.

MEDALLA D’OR
La visita de Krall al 49è Festival de Jazz de Barcelona també va servir perquè l’organització li fes entrega de la medalla d’or. Krall ha format part del cartell del festival en diverses ocasions.