Els bars i restaurants estan patint la crisi actual. Foto: Aina Martí / ACN

Gairebé un 40% dels propietaris d’un bar o restaurant estan estudiant tancar el seu negoci, tal com mostra una enquesta feta pel Gremi de Restauració, a causa de la crisi provocada per la pandèmia. D’altra banda, un 56% dels restauradors haurà d’acomiadar treballadors per adaptar-se a la caiguda de feina i ingressos.

“Els ERTO poden fer-nos pensar que el cop no ha estat tan fort i portar-nos a una falsa sensació de complaença però l’enfonsament de la restauració avança a passos de gegant”, afirma Roger Pallarols, el president del Gremi de Restauració.

L’enquesta també mostra com el 54% dels entrevistats creu que les administracions no són conscients de la gravetat de les conseqüències de la crisi sanitària. En paral·lel, gairebé el 75% creuen que el balanç dels sis primers mesos de la reobertura serà dolent o molt dolent.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram