Un moment de la manifestació. Foto: Observatori Clot

“Aquesta proposta és una autèntica retallada en una línia que, per les seves característiques i usuaris, és un veritable servei social”. Aquesta és la contundent opinió dels veïns del Clot i el Camp de l’Arpa que lluiten per salvar la línia 192 del bus sobre la nova proposta que l’Ajuntament i TMB els va presentar el 10 d’octubre, durant el Ple del Districte, per mirar de satisfer les seves demandes.

La rectificació municipal, que implicava fer marxa enrere en l’eliminació de la línia i apostar perquè el 192 mantingués part del seu recorregut, continua sense satisfer uns veïns que a principis de mes ja es van manifestar. Els veïns, doncs, lamenten que la proposta actual “és deixar la línia amb un autobús que vagi només de l’Hospital de Sant Pau al carrer Aragó” i critiquen que es continua apostant per “eliminar tot el recorregut fins al CAP de Lope de Vega i el Poblenou”. Els afectats deixen clar que no poden acceptar una proposta que també “deixaria part de la GranVia sense cap autobús vertical en 900 metres”.

“SEGUIREM PROTESTANT”
En declaracions a Línia Sant Martí, el president de l’Associació de Veïns i Veïnes del Clot-Camp de l’Arpa, Miquel Catasús, afirma que “seguirem protestant fins que aconseguim que es garanteixi que el 192 no es tocarà”. Catasús defensa que la reivindicació veïnal “no és cap caprici perquè nosaltres defensem la xarxa ortogonal i hem acceptat la desaparició d’altres línies, però el que no pot ser és que tot el nucli antic del barri es quedi sense bus”.

De fet, els veïns van complir la seva promesa el passat dia 19, quan van tornar a sortir al carrer per defensar un bus que per ells és imprescindible.