Els veïns alerten d’un possible problema sanitari. Foto: Alfons Puertas

Un total d’11 entitats veïnals de la zona del Fòrum, tant de Sant Martí com de Sant Adrià i Badalona, han creat recentment la coordinadora Aire Net per denunciar les emissions contaminants i les males olors que, asseguren, pateixen des de fa temps.

Aquestes associacions de veïns asseguren que la concentració d’activitats industrials és molt alta a la zona, i posen d’exemple la incineradora de Sant Adrià de Besòs, la depuradora d’aigües i planta d’assecament de fang. Aquests veïns han mostrat un estudi que tenen a les seves mans de la Universitat Rovira i Virgili, que demostra, entre altres coses, que els nivells de dioxines cancerígenes al voltant de la incineradora de Sant Adrià és 2,5 vegades superior al de zones similars. En paral·lel, tenen un altre estudi de l’empresa Socio Energia que determina que la depuradora d’aigües i la planta d’assecament de fang del barri de Diagonal Mar i el Front Marítim són les causants de les males olors.

La coordinadora Aire Net va portar les seves reivindicacions al Consell Plenari del Districte del passat 24 d’octubre. Durant el Ple, Enric Navarro, de l’Associació de Veïns Zona Fòrum, i Sívlia Fruccela, d’Aire Net, van recordar que les emissions poden provocar “un problema sanitari que afecti milers de persones”. És per aquest motiu que van demanar que les autoritats “l’investiguin per poder-lo solucionar”.

Des del Districte se’ls va assegurar que ben aviat es presentarà un projecte per reduir les males olors i que pressionarà els organismes competents per determinar si les emissions sobrepassen els límits establerts.