Diverses entitats de la zona del Fòrum s’han afegit a una manifestació convocada per ZonaFòrum contra la contaminació, els sorolls i l’incivisme al barri. Vuit organitzacions, entre elles la plataforma Aire Net, participaran en la protesta del pròxim 5 de juliol. A partir de les set de la tarda al Museu Blau, llegiran un manifest i recorreran els carrers del barri.

La manifestació va néixer d’una reunió celebrada a mitjans de juny, on les entitats van constatar el problema que els diversos festivals de música al Fòrum provoquen, tant de contaminació acústica com d’incivisme. Des d’Aire Net, Enric Navarro comenta que amb aquest acte es vol conscienciar els veïns i despertar l’administració perquè prengui mesures concretes. “Demanem que es facin menys festes a la zona i que, quan hi hagi festivals, s’incrementi el nombre d’efectius de policia”, afirma. Totes aquestes plataformes coincideixen que les festes al Fòrum porten conseqüències negatives per a la gent del barri, que són “els que han de viure la part no-idíl·lica” de la zona, comenta Navarro.

Tot i que les entitats s’agrupen per denunciar un problema comú, “cadascú ho aprofitarà per reivindicar altres missatges”, com la batalla contra la contaminació que Aire Net manté amb la incineradora Tersa.