Veïns del Fòrum es van manifestar el 5 de juliol a la plaça Llevant per expressar el seu rebuig a les diferents problemàtiques que, diuen, els toca patir pel fet de viure a la zona.

Sota el lema ‘L’entorn del Fòrum diu prou’, els concentrats van denunciar els problemes relacionats amb “els sorolls, l’incivisme i la contaminació”. Pel que fa als dos primers, fa anys que entitats veïnals com Zona Fòrum o l’Associació de Veïns Barris Maresme denuncien que l’alta concentració d’esdeveniments, sobretot festivals de música, que acull el Fòrum “condicionen i limiten el dret al descans de les persones i la convivència en els espais públics comuns”.

Respecte a la contaminació, les mateixes entitats i altres col·lectius, com la Plataforma Aire Net, denuncien que la incineradora de Tersa supera els límits d’emissió de partícules contaminants permesa. De fet, una denúncia presentada per Aire Net ha provocat que la Fiscalia de Medi Ambient hagi obert una investigació sobre els nivells de contaminació que genera la incineradora. En paral·lel, el mateix 5 de juliol, aquestes entitats i altres entitats ecologistes van acusar l’Ajuntament d’“enganyar” amb la nova empresa elèctrica pública. S’oposen al fet que l’empresa s’alimenti en més d’un 98% de l’energia produïda pels residus de la planta del Fòrum. En lloc d’energia ‘verda’ parlen d’energia ‘negra’.