Un moment de la protesta de divendres passat. Foto: Twitter (@ClotFede)

La futura retirada de la línia 192 de bus (deixarà de funcionar durant aquesta tardor) ha fet que els veïns del Camp de l’Arpa del Clot hagin sortit al carrer a protestar. Va ser divendres passat, quan un centenar de persones es van concentrar a la cruïlla dels carrers Mallorca i Muntanya contra la imminent eliminació d’aquesta línia, que s’emmarca en la implantació de la xarxa ortogonal d’autobús que l’Ajuntament ha desplegat en els darrers anys.

Els manifestants, convocats per l’Associació de Veïnes i Veïns del Clot-Camp de l’Arpa, van tallar la Meridiana durant una bona estona, mostrany pancartes on s’hi podia llegir el lema “No elimineu el 192, seria antisocial” i van cridat consignes com “el 192 és del barri”. El president de l’associació, Miquel Catasús, va assegurar a Betevé que els veïns estan “determinats i decidits a lluitar” per evitar l’eliminació de la línia i va anunciar que tenen previst continuar amb les mobilitzacions si no els asseguren que el 192 seguirà funcionant.

Segons l’associació, tot i que des de la regidoria de Mobilitat els asseguren que els nous busos V23 i V25 cobriran l’actual servei, això no és així. De fet, l’entitat considera que la línia és “fonamental per a la mobilitat de gent gran i per a les persones amb mobilitat reduïda en els seus desplaçaments a hospitals i CAPs” i reclama al consistori que “facin prevaldre els interessos socials per sobre dels criteris de les burocràcies i els despatxos”.

EL 10-0, PLE DEL DISTRICTE
La polèmica, de fet, serà un dels temes de la sessió plenària del dimecres de la setmana que ve. L’associació espera rebre una resposta després de la celebració d’aquest Ple.