El túnel de Glòries és una de les obres més importants de la ciutat. Foto: Albert Cadanet / ACN

El túnel de la plaça de les Glòries s’estrenarà al setembre en el sentit de sortida de la ciutat i a finals de novembre en totes dues direccions, segons ha anunciat avui la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz. La notícia arriba després que el govern municipal hagi donat llum verda al pla urbanístic que permetrà tirar endavant l’espai de Glòries situat entre els carrers Castillejos, Badajoz, Independència, Consell de Cent i el parc de la Canòpia.

Sanz ha destacat que les obres dels túnels, tot i que s’havien d’acabar l’estiu que ve, van a “bon ritme” si es té en compte la “situació complicada” que ha generat la pandèmia. El túnel de dos sentits, que va des del carrer Castillejos fins a la rambla del Poblenou, fa gairebé un quilòmetre de llargada.

El pla urbanístic també contempla la construcció de 562 pisos nous (el 35% seran de protecció oficial) i diferents equipaments. Una de les novetats és que l’Ajuntament ha decidit que l’escola Gaia, que actualment està situada als barracons que van ser l’escola Encants, tindrà la seva nova ubicació a l’antiga fàbrica de paraigües del carrer Dos de Maig.