Algunes entitats s’han unit per crear El Nus. Foto: Twitter (@elnusp9)

Les diferents entitats del Poblenou que formen el mapa de les lluites socials del barri han creat recentment el Sindicat de barri del Poblenou, que han batejat com El Nus, amb l’objectiu d’unir forces i canalitzar a través d’una entitat les diferents reivindicacions que fa temps que porten a terme.

Aquesta aliança es va començar a gestar fa un temps i recentment s’ha fet oficial. Al llarg d’aquest abril el barri es va omplir de cartells per anunciar el naixement del Nus amb cartells on es podia llegir el missatge ‘Alguna cosa es mou al Poblenou’. També van aparèixer nusos vermells fets amb cordes en alguns llocs. Algunes de les entitats que formen part de la iniciativa són la Xarxa d’Aliments del Poblenou, l’Hort Fortalesa, La Filadora del Poblenou, el Sindicat d’Habitatge del Poblenou o l’Observatori dels Barris del Poblenou.

El seu objectiu és seguir generant debat i posar al damunt la taula qüestions que consideren claus per al futur del barri, com ara la transformació del model actual del [email protected], la lluita per aconseguir “habitatge per a tothom”, reivindicar millors condicions laborals, tenir un barri amb una perspectiva feminista o defensar els serveis públics, entre altres temes.