Una imatge recent del mercat de la misèria. Foto: Twitter (@isabelpalleja)

Un dels grans projectes urbanístics que la ciutat té en marxa és el de la transformació de les Glòries. Des de fa temps, però, aquest punt central de la ciutat també acull el conegut com el mercat de la misèria. Centenars de persones s’apleguen, gairebé de forma diària, a davant dels Encants i a l’altra punta de les Glòries, a l’espai que hi ha a davant de la Farinera del Clot, per vendre tota mena de productes.

Els venedors d’aquest mercat han anat creixent i els dies que la zona està més plena se’n poden contar al voltant de 400 o 500. Els productes, en general, són de molt poc valor, tot i que també hi pot haver alguna excepció, i d’una gran varietat. També hi ha molta roba a la venda, electrodomèstics i telèfons mòbils de dubtosa procedència. Alguns productes fins i tot han sortit de dins d’algun contenidor. Ara, amb les obres de les Glòries avançant, els venedors es van adaptant als espais que troben, cosa que fa que es venguin objectes en punts on abans aquest mercat ambulant no arribava.

DEMANEN SOLUCIONS
La situació fa temps que preocupa al mercat dels Encants. De fet, els paradistes fa molt de temps que demanen solucions per a aquesta problemàtica. A mitjans del 2017, quan aquest mercat ambulant ja era una pràctica habitual però no era tan gran com ara, el president de l’associació de comerciants dels Encants, Armand Colàs, ja alertava de “situacions tenses” amb els paradistes. Colàs, que també demanava ajuda per als venedors ambulants “perquè puguin deixar d’actuar fora de la llei”, pronosticava que, si no s’actuava, la situació aniria més. El pronòstic, tal com es pot comprovar avui dia, era totalment encertat.