L’edifici on actualment hi ha el Museu Blau és obra de l’arquitecte Jacques Herzog. Foto: Museu Blau

El Museu de les Ciències Naturals, també conegut com a Museu Blau, situat al Fòrum, es convertirà en l’edifici de la ciutat amb una coberta verda més gran.

I és que, segons ha avançat el diari La Vanguardia, el terrat d’aquest edifici triangular construït amb motiu de la celebració del Fòrum de les Cultures, és l’espai escollit per l’Ajuntament per fer una inversió de 2,5 milions d’euros que convertiran 14.000 metres d’espai desaprofitat -com passa amb la majoria de terrats de grans edificis- en una gran coberta verda que es construirà en dues fases. Durant la primera s’impermeabilitzarà tota la coberta, mentre que en la segona es plantarà tota la vegetació. Un dels objectius és plantar espècies autòctones de zones humides, en una zona de plantes aquàtiques, que permetin recuperar el patrimoni vegetal de la ciutat per tal que els visitants el puguin descobrir. També s’apostarà per una àrea de prat típica de Barcelona amb diferents flors i plantes. Amb aquestes últimes es vol aconseguir que cobreixin de verd l’edifici. Tot plegat ha de permetre que la coberta necessiti poc manteniment.

Aquest projecte ha de permetre donar una nova vida al terrat de l’edifici, que en el projecte original de l’arquitecte Jacques Herzog estava pensat per ser una coberta que representava una gran extensió d’aigua blavosa del Mediterrani. La fina làmina d’aigua que havia de representar aquesta metàfora però no va funcionar mai i va acabar provocant problemes de goteres i manteniment.

El consistori preveu que les obres comencin a finals d’any i que l’espai s’estreni el març del 2019.