El CAP Besòs doblarà el seu espai. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament i la Generalitat han acordat recentment les noves ubicacions de quatre CAP de la ciutat, entre els quals hi ha el CAP Besòs. Aquest Centre d’Atenció Primària, situat al carrer d’Alfons el Magnànim feia temps que havia quedat petit i, d’ençà de l’esclat de la pandèmia, no compleix els requisits bàsics de ventilació o espai suficient per mantenir les distàncies de seguretat.

Així doncs, el CAP Besòs veurà doblat el seu espai –passarà de 1.500 a 3.000 metres quadrats– amb un nou edifici que es construirà just al costat de l’actual. En paral·lel, l’Ajuntament cedirà a la Generalitat una part d’aquest nou edifici, que es farà al solar de l’antic cinema Pere IV, que serà enderrocat. El centre sanitari ocuparà les tres plantes superiors del nou equipament i connectarà amb el CAP a través d’una passera. Mentre es facin les obres, al gener es col·locarà un mòdul just al costat per tenir una ampliació provisional.

La regidora de Salut de l’Ajuntament, Gemma Tarafa, destaca que una de les mancances de l’atenció primària a la ciutat ha estat l’espai i ha reconegut que moltes de les mancances dels CAP “ja hi eren abans de la covid”. Per això, ha celebrat que l’acord amb la Generalitat és una “passa molt important” davant una mancança estructural i les dificultats per trobar nous espais en una ciutat com Barcelona, on hi ha molta densitat.