Gent fent cua per poder rebre un àpat. Foto cedida

“Estem espantats amb la quantitat de gent que està venint a demanar menjar”. Aquestes són les paraules de Merche Rodríguez, una de les dues responsables del menjador social Gregal del barri del Besòs i el Maresme.

En declaracions a Línia Sant Martí, Rodríguez explica que la crisi social arran de la pandèmia del coronavirus està impactant amb molta força al barri. Aquests dies el Gregal és el responsable de canalitzar el repartiment de menjar que l’Ajuntament els fa arribar provinent del Centre de Convencions Internacionals de Barcelona i de l’ONG del xef José Andrés, World Central Kitchen. “Avui hem donat 260 àpats però tenim una llista de 450 persones apuntades i totes són del barri”, explica Rodríguez. A banda d’aquests àpats que arriben a través de l’Ajuntament, el Gregal també reparteix menjar del seu menjador social per mirar d’arribar a més gent.

GENT NOVA
El que des de fa dies estan comprovant al menjador Gregal és que molta de la gent que està demanant menjar aquests dies no és la que ho feia abans de la pandèmia. “De les 450 persones apuntades, només unes 25 ja formaven part de la llista d’abans. Estic quedant sorpresa de la gent que ve a demanar. És gent que mai a la vida s’hagués pensat que hauria de venir”, relata Rodríguez.

Per acabar, Rodríguez afegeix que els àpats que serveixen ara que els fa arribar l’Ajuntament s’acabaran aviat i que el Gregal haurà de tornar a recórrer als seus recursos de sempre. “La gent que vindrà, però, haurà augmentat”, avisa.