Els veïns han penjat pancartes de protesta. Foto: Proudetransit

Un grup de veïns de la zona dels carrers Independència, Aragó i Consell de Cent, entre la Meridiana i Dos de Maig, han creat la plataforma veïnal Proudetransit per denunciar “la degradació”, causada principalment per l’augment de trànsit, que consideren que estan provocant a la zona les obres de les Glòries.

Aquest grup de veïns lamenten que d’ençà de l’inici de les obres “el volum de circulació ha pujat exponencialment” i posen com a exemple el cas el tram del carrer Independència, entre la Meridiana i Aragó, “ha passat de dos carrils inicials a tres i finalment a quatre”. Una situació, afegeixen, que “va molt en contra de les tendències de millora de l’habilitat i mobilitat de les ciutats”.

Dos veïns i integrants de la plataforma, que viuen a Consell de Cent, afirmen que “no es pot viure al nostre carrer” a causa de “la contaminació acústica provocada pel trànsit i els clàxons, que és insuportable”.

En la mateixa direcció van les queixes d’uns altres membres de l’entitat, que denuncien “un gran embús diari a la cruïlla d’Independència amb Aragó, que provoca un caos a la calçada i la vorera”. Una altra situació perillosa, alerten aquests veïns, és la d’un tram d’Independència amb Consell de Cent on a vegades hi ha motos que el fan per la vorera.

 

Nou mirador
a les Glòries

L’Ajuntament ha obert  un nou mirador a les Glòries que permet observar, amb una vista panoràmica, com estan avançant les obres de transformació de la plaça. S’hi pot accedir el primer dissabte de cada mes entre les 10 del matí i les dues del migdia. El primer dia de visites es va omplir de gent.