L’Associació de Veïns i del Clot-Camp de l’Arpa ha convocat per al pròxim divendres 8 de maig una nova manifestació per exigir l’obertura de la residència i centre de dia Alchemika.

Aquesta residència està construïda des de l’any 2010 però encara no ha entrat en funcionament i de dins continua buida. Els veïns fa molt temps que demanen que l’Ajuntament acceleri els tràmits per facilitar la seva obertura, que ha estat anunciada pel 2016 per la Generalitat. Encara no fa un mes i mig l’Associació de Veïns ja va organitzar la primera manifestació i en aquell moment el centenar de manifestants, que en alguna ocasió han dit que acceptarien que s’obri a la tardor, ja van avisar que continuarien sortint al carrer “fins que obrin la residència”.

Actualment, als barris del Clot i del Camp de l’Arpa totes les residències de gent gran que hi ha són privades. Durant la manifestació del mes de març, Rosa Maria Serran, una de les manifestants, va assegurar a BTV que “si aquesta residència no s’obre, continuarem amb una llista d’espera de cinc anys per entrar en una residència”.