Els talls de trànsit han estat una de les mesures. Foto: Ajuntament

La pandèmia del coronavirus ha obligat les administracions a prendre diferents mesures per garantir la seguretat de la ciutadania. En aquest sentit, l’Ajuntament ha fet una aposta per accelerar l’adaptació de la ciutat per tal que els vianants, els ciclistes i el transport públic formin el triangle d’aquesta nova mobilitat.

Un dels canvis que s’han pogut observar en els darrers mesos és el de retallar, en alguns carrers, l’espai per als cotxes per dedicar-lo als vianants o als ciclistes. D’aquesta manera, s’han senyalitzat els nous carrils amb pintura per delimitar els nous espais sense cotxes, que han permès que també hagi estat més fàcil garantir la necessària distància de seguretat entre la gent. Alguns exemples d’aquest conegut com a urbanisme tàctic s’han vist al carrer Consell de Cent, a la Via Laietana o a la Gran Via.

TALLS DE TRÀNSIT
Una altra de les mesures impulsades pel consistori ha estat la dels talls de trànsit en diferents avingudes de la ciutat durant els caps de setmana, com per exemple als carrers de Sants i Creu Coberta, a la Via Laietana, a la rambla Fabra i Puig i Onze de Setembre, a Gran de Gràcia o al passeig de Sant Joan. L’objectiu, tal com va explicar la tinenta d’alcaldia de Mobilitat, Janet Sanz, era crear “itineraris segurs” en espais de “gran afluència”. Exceptuant algunes queixes, com les dels comerciants de Via Laietana, les mesures van tenir bona acollida.

MENYS CONTAMINACIÓ
L’altre factor d’aquestes mesures era el de seguir lluitant contra la contaminació que hi ha a la ciutat i fer-la més saludable per a tota la gent que hi viu. “S’ha aprofitat la situació per treballar per a una ciutat on conviuen el dret a moure’s i el dret a un futur amb aire net”, diuen des del consistori.