Imatge de l’antic assentament de Glòries. Foto: Twitter (@CUPSantMarti)

Els campaments de barraques segueixen sent una dura realitat social en diferents punts del districte. Un d’ells és el que hi ha en un solar a tocar de la Diagonal al barri de Provençals del Poblenou, on contrasta amb la presència, just al seu costat, de diferents hotels de luxe.

Tal com ha explicat Betevé, els veïns de la zona denuncien que l’assentament es va crear després del desallotjament del que hi havia a tocar de les Glòries l’estiu passat. Amb els mesos, asseguren els veïns, el campament ha anat creixent –hi ha una trentena de barraques– i sovint s’hi viuen situacions perilloses, com ara baralles o petits incendis.

Per la seva banda, des de l’Ajuntament han afirmat que coneixen la situació i que des de la Taula d’Assentaments del districte se’n fa un seguiment. El consistori, però, també ha explicat que no tenen la potestat de desallotjar-lo. En el cas de Glòries el desallotjament va arribar després d’una ordre judicial un cop la propietat del solar va denunciar-ne l’ocupació

Durant els últims anys aquesta problemàtica social ha anat en augment al districte i al conjunt de la ciutat. Segons les xifres de l’Ajuntament, hi ha més de 400 persones que malviuen en més d’una seixantena d’assentaments.