El transport públic de la ciutat està ben valorat internacionalment. Foto: Joana Garreta / ACN

Barcelona acollirà l’any 2023 el Global Public Transport Summit, l’esdeveniment més rellevant en l’àmbit mundial dins del sector del transport públic. Aquest congrés, que també té el seu vessant de fira, l’organitza la Unió Internacional del Transport Públic (UITP), l’organització de referència del sector, que des del 2017 està presidida pel director general de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Pere Calvet.

La designació de Barcelona es va confirmar va pocs dies i ha estat possible pel fet que la UITP ha tingut en compte la competitivitat de la ciutat, la seva àmplia experiència en l’organització de grans esdeveniments, així com el fet de disposar d’un sistema de transport públic i polítiques de desenvolupament urbà referents a escala mundial. Les altres dues ciutats finalistes que competien per acollir aquest congrés eren Brussel·les i Dubai. També han jugat un paper important en l’elecció el president de FGC, Ricard Font, i la presidenta de TMB, Rosa Alarcón.

L’organització del congrés anirà a càrrec d’FGC i TMB, que tindran el suport de Renfe, Fira de Barcelona i el Barcelona Convention Bureau. També es crearà un comitè organitzador on hi seran els principals operadors, entitats, organismes i associacions de transport públic de l’àrea metropolitana.