La transformació del [email protected] ha fet el seu primer pas. Foto: Arxiu

La comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat de l’Ajuntament de l’Ajuntament va aprovar ahir el primer pas –la modificació del Pla General Metropolità– per a la transformació del [email protected], que inclou un planejament urbanístic amb més habitatge.

La votació va tirar endavant amb els vots a favor del govern municipal i ERC i amb l’abstenció de la resta de formacions, que van demanar més informació sobre el projecte abans de l’aprovació definitiva. Des d’ERC, tot i el seu vot favorable, van advertir que el seu vot podria canviar durant l’aprovació definitiva. Per mantenir el seu suport, els republicans demanen un calendari d’implementació per a l’Oficina del [email protected], mesures addicionals per a la protecció del patrimoni o saber com es començarà i en quines etapes es durà a terme la implementació de zones verdes.

UN [email protected] MÉS “INCLUSIU”
La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, va agrair l’acord amb ERC i l’abstenció de la resta de grups. “Hi ha molt per fer”, va admetre, al mateix temps que va assegurar que hi haurà marge per treballar la proposta amb tots els grups i actors involucrats. L’objectiu del govern és anar cap a un [email protected] “més inclusiu, productiu i sostenible que respongui a un model de ciutat mixta i amb qualitat ambiental que potencia l’activitat econòmica i la vida quotidiana”.

Cal recordar que el nou projecte els pisos de protecció oficial es doblaran respecte de l’any 2000 i es passarà de 5.200 a 10.100. D’aquests, n’hi ha 6.400 que s’han de construir. Pel que fa als pisos nous de mercat lliure la xifra creix fins als 1.400.