La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat que durant el primer trimestre del 2021 arribaran a Catalunya “una mica més de 900.000 dosis” de la vacuna contra la Covid-19. La consellera ho va explicar en una entrevista a Catalunya Ràdio, en la qual va detallar que els primers vacunats seran els usuaris de residències i els seus treballadors, el personal sanitari i les persones majors de 80 anys.

Més concretament, Vergés especifica que amb aquestes 900.000 dosis s’espera poder vacunar aquests col·lectius prioritaris i a partir de llavors aniran arribant més dosis per ampliar la vacunació a més col·lectius. L’objectiu, assegura, és assolir durant el 2021 el 70% de la població immunitzada. De fet, avança que ja es treballa en l’organització de la campanya de vacunació i que el paper dels CAPs arribaria quan la vacunació sigui més generalitzada, sense descartar trobar espais alternatius com ja s’està fent ara.

Vergés remarca que s’ha aconseguit aturar la segona onada i que s’ha doblegat la corba, però que la situació no és com la del juny. Tot i això, destaca que el sistema també està “més preparat” per atendre la pandèmia, afegint que la situació actual fa que no es pugui fer una reobertura total i que calguin els trams establerts en el pla de reobertura. Així, diu que cal “donar temps per avaluar” els resultats de cada fase.

De cara a Nadal, el Govern treballa en un document perquè la gent tingui “clarificats” els termes. Vergés insisteix que un dels punts clau és el concepte de bombolla i de no encadenar trobades amb persones de diferents bombolles. Tot i això, remarca que la millor manera de protegir Nadal és el compliment de les mesures durant aquestes setmanes que queden fins a les festes i, per això, també demana ser “molt escrupolosos” amb aquest compliment.

Vergés reitera les crítiques al govern espanyol per “no haver mogut ni un dit” per acompanyar la població i donar ajuts com altres països. “Hem vist un hands off per part del govern espanyol”, conclou.