El conjunt lila ha completat una gran pretemporada. Foto: Andoni Zurita

En aquest curs 2019-20, que es posarà en marxa durant el cap de setmana dels dies 21 i 22 d’aquest mes, dos equips del districte coincidiran en el grup D de la Primera Estatal masculina. Es tracta de l’Handbol Sant Martí i l’Handbol Poblenou, que afronten la temporada amb objectius ben diferents: els de la Verneda volent ocupar la zona alta i aspirant a lluitar per tornar a la Divisió de Plata i els poblenovins amb la intenció de consolidar-se a la categoria després d’haver assolit la permanència de forma solvent el curs passat.

El conjunt de Lorenzo Rueda, que ha guanyat els seus tres partits de pretemporada, debutarà a la Verneda el pròxim dissabte 21 contra l’Handbol Palautordera. El primer desplaçament que haurà d’afrontar el conjunt lila també serà el darrer partit del mes, una setmana més tard, al Pavelló Miquel Poblet per veure’s les cares contra l’Handbol la Salle Montcada.

Els del Poblenou (que van tancar la seva preparació el passat dia 14 amb un triomf a Calella), en canvi, es posaran en marxa lluny de casa, a la pista de l’Handbol Sant Quirze, a dos quarts d’una del migdia del diumenge 22. L’estrena de l’equip al Centre Esportiu Municipal Nova Icària, previst per al dissabte 28, arribarà amb una de les jornades més atractives del curs, amb la visita d’un històric de l’handbol de casa nostra, el Balonmano la Roca.

CANVI DE FORMAT
Enguany, a més, el format de la lliga canvia. Els dos millors classificats de cadascun dels grups al final de les 30 jornades accediran a una segona fase, amb tres grups de quatre equips que també jugaran tots contra tots.

Els campions de cadascun d’aquests grups aconseguiran l’ascens directe, però algun dels segons també podran pujar, jugant un play-off.