La Verneda tornarà a vestir-se de gala la temporada que ve. Foto: HSM

El passat dia 4 es feia oficial: l’Handbol Sant Martí tornarà a jugar a la Divisió de Plata el curs 2020-21. La Federació Espanyola d’Handbol (RFEBM) anunciava el final definitiu de totes les seves competicions, des de les màximes categories, masculina i femenina, com les dues categories de plata i també de la Primera Nacional, competició en la qual competia fins ara el conjunt de Lorenzo Rueda.

La suspensió de les lligues, amb ascensos de categoria però sense descensos, permet que l’equip lila aconsegueixi tornar a una categoria de la qual va baixar a finals de la temporada 2018-19. L’Embutidos Lalinense gallec, el Balonmano Burgos, el Trapagaran de Biscaia, l’Handbol Club Eivissa i el Madrid Boadilla són els cinc primers classificats dels altres grups de la Primera Nacional que acompanyaran els de la Verneda en la nova aventura a la Divisió de Plata del curs que ve (hauria de començar el setembre).

L’entrenador lila, en declaracions a La Xarxa, va dir que de cara al curs 2020-21 han de ser “més competitius” que fa dues temporades, quan no van poder segellar la permanència després d’aconseguir només un triomf i un empat en les darreres sis jornades. L’entrenador també va assegurar que l’objectiu del club, en aquest nou context econòmic que quedarà amb la nova normalitat el més important és poder “estabilitzar el club en la nova categoria”.

FINAL PER AL POBLENOU
La decisió de principis d’aquest mes també afecta l’Handbol Poblenou, que d’aquesta manera posa el punt final a una temporada 2019-20 notable. Els poblenovins haurien assolit la permanència a la categoria sobradament en cas que haguessin hagut de seguir jugant, i abaixen el teló del curs en la vuitena posició de Primera Estatal.