Els liles hauran de tornar a lluitar per ser de Plata. Foto: HSM

L’escenari que ningú volia es va donar. En una última jornada agònica, l’Handbol Sant Martí va perdre la categoria després d’empatar a la pista del Bordils (27-27) i de veure com gairebé tots els seus rivals en la lluita per evitar el descens guanyaven. L’únic que va perdre va ser l’Agustinos (en un duel directe contra l’Amenabar), de manera que la temporada que ve els de la Verneda tornaran a Primera Nacional.

De fet, en un episodi cruel com se’n viuen sovint a l’esport, els de Lorenzo Rueda es van quedar a un sol gol de la salvació. Malgrat anar per darrere en el marcador durant gairebé tot el partit, els de la Verneda veurien l’objectiu a tocar en el minut 55, en un dels pocs moments del partit en els quals van dominar el resultat (25-26). Desafortunadament, això no seria definitiu; només tornarien a marcar un cop en la recta final, mentre que el conjunt del Gironès va marcar dos gols més. Això, combinat amb les victòries de l’Amenabar, de l’Atlético Novás a Ciudad Real (30-31) i del Palma del Río a casa contra el Santoña (28-21) feia que l’equip caigués a la catorzena plaça. Tocarà, doncs, lluitar per tornar a la Divisió de Plata.

Després de la confirmació del descens, el club ha començat a anunciar renovacions i fitxatges; Eloy Félez i Aleix Toro són les cares noves, mentre que Gerard Esparza, Sergi Laliga, Guillem Molné, Pau Martínez, Pol Rodríguez, Àlex Guerrero, Joan Costa, Adrià Cumplido, Gonzalo Romero, Víctor i Miquel Torres, Alejandro Rodríguez, Toni López, Pol Camats, Francesc Laliga i el tècnic Lorenzo Rueda renoven. Cisneros, en canvi, fitxa pel Teucro.

El curs que ve, doncs, hi haurà dos equips del districte a la Primera Nacional, ja que l’Handbol Poblenou va aconseguir mantenir la categoria. Els dos conjunts estan de vacances, esperant conèixer el calendari 2019-20.