Un moment del debut a Zamora. Foto: BZ

Falten poc més de 48 hores perquè el pavelló de la Verneda es converteixi en un escenari de Plata. El diumenge 23, a partir de dos quarts d’una del migdia, l’Handbol Sant Martí podrà gaudir amb l’afició, per primera vegada, del premi que va obtenir la temporada passada: el conjunt de Lorenzo Rueda jugarà el primer partit del curs com a equip de la Divisió de Plata contra el Viveros Herol Balonmano Nava.

“Ha costat moltíssim i ho gaudirem com cal. Fa cinc anys vam haver de renunciar a l’ascens per motius econòmics, de forma que ara que sí que era possible ho hem aprofitat. L’equip s’ha classificat per les fases d’ascens en les tres darreres temporades, ja ens ho mereixíem”, assegura el màxim responsable de l’entitat, Pere López, a Línia Sant Martí.

L’ascens, però, planteja un repte majúscul. “La il·lusió la tenim, però haver de fer viatges molt llargs cada 15 dies serà molt dur”, explica López, que també apunta l’exigent inici de temporada que està afrontant l’equip. “El Zamora l’any passat era a l’ASOBAL, el Nava va ser un dels equips de Plata que el curs passat lluitava per pujar i a la primera ronda de la Copa del Rei ens ha tocat el Puerto Sagunto, que és rival nostre, però que també jugava a l’ASOBAL”, detalla. Precisament en aquest partit contra el conjunt valencià (es disputarà durant l’últim cap de setmana d’aquest mes) es farà el gran acte de presentació de tots els equips del club a la Verneda.

DERROTA A ZAMORA
El conjunt lila afronta el debut amb més ganes que mai després de perdre donant una molt bona imatge a Zamora (31-25).

Els de la Verneda, però, van vendre cara la derrota, ja que durant la primera meitat van arribar a dominar per dos i que al minut 40 només perdien per un gol (20-19). Però com apunta López, l’equip va pagar “la inexperiència a la categoria” i va cometre imprecisions en algunes jugades que van fer que els castellano-lleonesos obtinguessin una distància que ja seria impossible d’equilibrar.

Alexandre Llorens, autor de sis gols, va ser el màxim anotador dels homes de Rueda, seguit per Víctor Torres, que en va marcar cinc.