La jornada va servir per fer la presentació de tots els equips. Foto: ASME

La festa no va ser del tot completa. L’Handbol Sant Martí va quedar fora de la Copa del Rei en la primera ronda dissabte passat, sent eliminat pel BM Puerto Sagunto (36-39). El partit, disputat a la Verneda, va ser històric, ja que era la primera vegada que el conjunt lila disputava la competició del KO de l’handbol estatal.

Els dos equips ja s’havien vist les cares durant la pretemporada (de fet, fa menys d’un mes), de manera que Lorenzo Rueda havia pogut preparar el matx sabent què podia esperar d’un equip que la temporada passada jugava a l’ASOBAL.

El club va fer una crida a l’afició per omplir la Verneda (dissabte passat també es feia la presentació de tots els equips de la base lila) i el pavelló va presentar un aspecte envejable: ple de gom a gom i amb un públic entregat i donant alè al seu equip.

Ja sobre el parquet, els de la Verneda veurien com els saguntins començaven a dominar pràcticament des del minut zero. Els de Rueda, de fet, van trigar gairebé quatre minuts a marcar el primer gol, ja que en les primeres possessions no van trobar la manera de trencar l’experimentada defensa del conjunt valencià. L’Handbol Sant Martí ho provava de totes les maneres, però el conjunt de Vicent Nogués es va començar a trobar còmode amb una renda favorable que oscil·lava entre els dos i els set gols. La diferència al descans seria de tres (16-19).

Després de passar pels vestidors, però, la dinàmica no va canviar; els de Rueda van aconseguir, en diverses ocasions, retallar el seu desavantatge fins als dos gols, però aleshores els visitants tornaven a disparar-se. El conjunt lila va entrar a l’últim minut dos gols per sota dels valencians, però amb la possessió per al Puerto Sagunto, que no perdonaria en l’atac definitiu.

VIATGE A ZARAUTZ
Ara, doncs, durant la resta de la temporada el Sant Martí només tindrà un repte: la Divisió d’Honor de Plata, una competició que torna a posar-se en marxa aquest cap de setmana després de l’aturada per la Copa. L’equip lila jugarà el segon partit del curs a domicili, demà passat a dos quarts de vuit a la pista del Zarautz, un conjunt que també ha aconseguit un punt en les dues primeres jornades del campionat.