Els propietaris de la cansaladeria recollint el premi. Foto: Ajuntament

La cansaladeria Francesc Miravitlles del Mercat del Besòs va rebre a finals d’octubre, en el marc de la celebració dels Premis Comerç de Barcelona, el Premi Mercats de Barcelona-Jordi Maymó a la millor iniciativa individual.

El jurat va destacar que la cansaladeria Francesc Miravitlles és un gran exemple de comerç de proximitat amb criteris de producció locals i beneficiosos per al consumidor final. La família Miravitlles ha estat sempre al capdavant del comerç des del naixement del Mercat del Besòs, a la dècada dels seixanta. El guardó també reconeix la tasca de dinamització comercial del mercat que ha fet aquesta cansaladeria durant tots aquests anys i també destaca la promoció del comerç local juntament amb les entitats socials i comercials del barri.

Un exemple d’aquesta dinamització comercial del Mercat del Besòs, i que la cansaladeria Francesc Miravitlles ha potenciat, és la implantació del Recurs Econòmic Ciutadà (REC), una moneda alternativa de ciutat que permet que els diners que es mouen es quedin, en aquest cas, a l’eix Besòs.

92 CANDIDATURES
Els premis Comerç de Barcelona reconeixen els professionals més innovadors, destacats i els que han contribuït en la promoció, innovació i coneixement del comerç. També els més sostenibles i els establiments dels mercats. Enguany hi ha hagut 92 candidatures.