Roger Pallarols, president del Gremi de Restauració. Foto: Maria Belmez / ACN

L’anunci de la Generalitat fet el passat 1 de setembre, que va tornar a limitar l’aforament dels bars i restaurants i les seves terrasses durant dues setmanes, va revoltar el sector de la restauració. Ara les restriccions s’han prorrogat fins a finals de setembre.

Des del Gremi de Restauració de Barcelona han criticat durament les mesures, que qualifiquen “d’ocurrències”. Concretament, la Generalitat limita l’aforament dels bars i restaurants de la ciutat, amb les terrasses incloses, al 50%. En el cas de les terrasses, la Generalitat estableix que hi ha d’haver dos metres de separació entre les taules, mentre que a l’interior dels locals la distància mínima entre taules ha de ser d’un metre i mig i no es permeten els grups de més de 10 persones.

“DESOBEIR”
La situació ha provocat que el president del Gremi de Restauració, Roger Pallarols, hagi parlat “d’arbitrarietat” per part del Govern i, fins i tot, hagi dit que “ens estan obligant a desobeir per sobreviure”. Segons Pallarols, durant la pandèmia les terrasses “han esdevingut la taula de salvació de la restauració i un dels pocs espais de sociabilitat permesos”. Ara, considera el president del Gremi, “estem tornant als moments més foscos de la desescalada i tot plegat sense cap mena de diàleg”.