Des dels Encants defensen que el recinte és un espai segur. Foto: Encants

Des de divendres passat, quan es van posar en marxa les noves restriccions decretades per la Generalitat, els Encants Vells de la plaça de les Glòries estan tancats. El motiu és que l’espai ha entrat en la consideració de zona comercial de més de 800 metres quadrats que ha establert el Govern i que ha fet que l’Ajuntament tanqui el recinte.

El president dels Encants, José Nebot, es mostra molt indignat amb la situació i, tot i que la normativa prové de la Generalitat, el seu malestar principalment va dirigit cap al consistori. “L’Ajuntament va tancar sense ni avisar-nos. A les cinc del matí de divendres els paradistes s’ho van trobar. La Generalitat aprova la mesura però és l’Ajuntament qui acaba interpretant que som un centre comercial, quan no és així, i ens tanca”, afirma Nebot molt molest. Per mirar de revertir la situació, des dels Encants han presentat un recurs contenciós administratiu que demana la reobertura “immediata” de l’espai.

Fonts de la regidoria de Comerç i Mercats, per la seva banda, es mostren sorpresos pel fet que la indignació vagi dirigida cap al consistori. “Els Encants es tanquen perquè així ho marca la Generalitat”, diuen aquestes fonts. Preguntats per si des de l’Ajuntament s’està mirant fer veure a la Generalitat que els Encants no són un centre comercial, des de Comerç i Mercats asseguren que sí. “En cap cas és l’Ajuntament que tanca i estem preparats per obrir quan hi hagi una escletxa que ho permeti”, afegeixen les mateixes fonts.

“NO TÉ SENTIT”
Nebot però insisteix que el consistori fa una interpretació de la llei “que no és justa”.”És que no té cap sentit que ara ens considerin un centre comercial, que durant força mesos gairebé no van tenir restriccions. Nosaltres, des de la pandèmia, hem aplicat totes les mesures de seguretat, hem tingut la majoria de portes tancades, l’aforament limitat, control d’accés, gel…”, conclou.