El comerç ha passat uns mesos molt complicats. Foto: Arxiu

El comerç de barri va recuperant una certa normalitat després de tres mesos molt complicats a causa de la pandèmia del coronavirus.

La valoració de la situació actual varia segons qui la faci però es detecta una incertesa pel que pot venir. Tot i això, a dia d’avui, hi ha una tendència a no caure en el pessimisme però a ser, també, realistes. “A Poblenou el feedback que estem rebent de les botigues no és negatiu, tot i que evidentment no és per tirar coets”, afirma Miguel López, el president de l’Eix Comercial Poblenou. López afegeix que els primers dies de la reobertura “es notava que la gent no havia tornat a la feina i que les grans superfícies no havien obert”. Ara, conclou, el repunt que van notar s’ha aplanat.

Per la seva banda, el president de l’Eix Clot, Robert Cot, explica que tenen constància de, com a mínim, una desena de comerços que han tancat. Tot i això, explica que, a banda de la restauració, la reobertura “està funcionant força bé”. Al mateix temps, però, alerta que encara és aviat per fer valoracions i no es mostra gaire optimista de l’escenari que hi pot haver a l’estiu i a la tardor. “La crisi econòmica encara ha d’arribar i la situació serà més complicada”, afegeix.

Per últim, des de l’Eix Sant Martí, el seu president, Carles Martínez, també explica que els primers dies que els comerços van tornar a aixecar la persiana “es va notar que les grans superfícies estaven tancades”. Amb la seva reobertura, afegeix, “la tendència que es veia s’ha frenat”.