El petit comerç segueix combatent la crisi actual. Foto: Ajuntament

El petit comerç ha estat, sens dubte, un dels sectors econòmics de la ciutat que ha patit amb més força la pandèmia del coronavirus. Tot i això, i després d’un estat d’alarma que va provocar el tancament provisional d’una gran part dels negocis, molts comerciants no s’han rendit i lluiten per tirar endavant.

Seguint les peticions que arribaven des del sector, les administracions també van respondre amb força rapidesa i han fet aportacions destacades per mirar d’ajudar-lo. En aquest sentit, a mitjans d’abril l’Ajuntament va anunciar un fons extraordinari de 25 milions per a la petita economia, on hi ha el petit comerç i la restauració. Part d’aquests diners han servit per injectar liquiditat perquè es poguessin pagar els lloguers comercials, una de les despeses estructurals més grans dels comerciants. Una altra mesura, que en aquest cas han aprofitat bars i restaurants, ha estat l’ampliació de l’espai que es pot destinar a les terrasses.

D’altra banda, a finals de juny el consistori també va posar en marxa la campanya ‘Compra a prop’ per fomentar el comerç de proximitat i la restauració dels barris entre els veïns. “L’acte de solidaritat més gran que pot fer avui un veí amb l’economia local de la ciutat és prendre un cafè al bar de sota casa, anar a un restaurant del barri o comprar en una botiga del districte”, va afirmar el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni.

Pel que fa a la Generalitat, a finals d’abril es va posar en marxa un pla d’ajut per al sector i els autònoms. En aquest cas es tracta de subvencions per a les associacions de comerç amb l’objectiu, tal com van explicar des del Govern, “d’enfortir el model associatiu per dotar-lo d’eines per afrontar els reptes sectorials i donar suport a la revitalització del teixit comercial i productiu dels comerços associats”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram