Imatge d’una concentració de suport als dos acusats. Foto: Twitter (@CUP_AMB)

El judici contra el conseller de la CUP al districte durant el passat mandat, Ivan Altimira, i el també andreuenc i membre de la CUP David Carmona, per un acte a favor de l’1-O a la Sagrera, va quedar vist per sentència el passat 21 de juny.

Altimira i Carmona van ser jutjats pels delictes de resistència i atemptat a l’autoritat, a més de lesions, per suposadament haver agredit uns guàrdies urbans durant un acte de suport al referèndum de l’1-O dies abans de la votació. Tal com va recollir l’ACN, els acusats, tal com han fet sempre, van negar els fets durant el judici i van acusar els agents de la Guàrdia Urbana que els van denunciar d’actuar amb “prepotència”.

VERSIONS CONTRAPOSADES
Els fets van ocórrer la nit del 16 al 17 de setembre del 2017, a la plaça de l’Assemblea de Catalunya de la Sagrera. Durant tot el dia es van celebrar actes a favor del referèndum i a la matinada es va fer un concert i una sessió de punxa-discos, amb tots els permisos municipals. Al matí la Guàrdia Urbana s’hi va presentar però els agents només van prendre nota de l’acte. A la nit, però, van tornar-hi, ja que alguns veïns s’haurien queixat pel volum alt de la música. Va ser llavors quan Carmona va fer una foto de l’actuació policial, cosa que va provocar que els policies el volguessin identificar. A partir d’aquí, tal com es va veure al judici, les versions són oposades.

Segons van defensar al judici Altimira i Cardona, Cardona només va fer una foto genèrica de l’actuació policial, però un agent, amb qui ja havien tingut alguna discussió en anteriors ocasions, va actuar amb “prepotència” i li hauria fet caure el mòbil a terra. Quan el noi es va ajupir per recollir-lo, els policies l’haurien estirat per la cinta d’una ronyonera que portava i l’haurien empès a terra. Posteriorment tres o quatre policies s’hi van tirar al damunt per reduir-lo i van fer caure Altimira, que segons la seva versió només havia anat a mitjançar.

D’altra banda, segons la fiscalia i els guàrdies urbans, Carmona va fer amb el mòbil diverses fotos de prop als agents. Un d’ells li va dir que parés i que li mostrés el DNI. El noi no es va voler identificar i a partir d’aquí va començar una discussió acalorada. Després, segons el seu relat, Altimira hauria intentat evitar que Carmona fos identificat però finalment va ser arrestat.

Altimira s’enfronta a un any de presó per resistència a l’autoritat, mentre Carmona podria ser condemnat a dos anys de presó per atemptat a l’autoritat i lesions.